Veelgestelde Vragen

 • In welke dosis moet ik de Toba producten innemen?

  De dosis wordt steeds op de verpakking weergegeven alsook hier op de website. Dit verschilt van product tot product.

  Alle druppels zijn eenvoudig op te lossen in een glas water, en kan je 's morgens, 's middags en 's avonds bij het eten innemen

 • Zijn de Toba producten ook geschikt voor kinderen?

  Ja, alle Toba producten zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De aanbevolgen hoeveelheid voor een kind is de helft van een volwassen persoon

 • Van waar haalt Toba zijn ingrediënten?

  Alle ingrediënten worden biologisch geteeld in het noorden van Spanje op een hoogplateau waar geen industriële vervuiling is. Het is één van de dunst bevolkte gebieden in Europa. Hier worden ze gekweekt en geoogst, waarna ze verwerkt worden tot de Toba producten.

 • Wat is fytotherapie?

  Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie ('behandeling met planten') genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen.

  Fytotherapeutische preparaten zijn producten die steeds bereid worden uit natuurlijke grondstoffen van plantaardige oorsprong. De medicinale planten worden gedroogd waarbij het resterend extract wordt verwerkt in een tablet, een gelule of in alcoholische druppels.

 • Zijn de Toba producten gevaarlijk?

  Uiteraard niet!
  De Toba producten zijn 100% plantaardig en zijn niet schadelijk voor het lichaam. Op elke verpakking staat de aanbevolen hoeveelheid dewelke wel gevolgd moet worden.
  Bovendien voldoen alle Toba producten aan de strengste Europese regelgeving van de voedingssupplementen, herkenbaar aan hun NUT/PL nummer

 • Is fytotherapie hetzelfde als homeopathie?

  Neen.
  Homeopathie maakt gebruik van verdunningen waarbij de verwerkte stoffen (zowel van dierlijke, plantaardige als minerale oorsprong) niet meer aantoonbaar zijn in het labo. Door middel van krachtig schudden van de oplossingen worden de eigenschappen van het sterk verdunde product doorgegeven aan het oplosmiddel. Bovendien gaat homeopathie zich niet specifiek richten op het bestrijden van een ziekte maar gaat het het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreken zodat het lichaam zelf de ziekte tracht te overwinnen.

  Fytotherapie daarentegen maakt enkel gebruik van geconcentreerde plantenextracten waarvan de actieve inhoudsstoffen wel degelijk in het labo opspoorbaar zijn. Fytotherapie gaat gericht de ziekte trachten te bestrijden waarbij per gezondheidsklacht één of meerdere producten worden aangewend.

 • Wat is het verschil tussen een tinctuur en etherische olie?

  Een tinctuur is een aftreksel van meestal vers (maar soms ook gedroogd) plantmateriaal in een mengsel van water en ethanol.

  Etherische olie is een sterk geconcentreerde vluchtige olie uit planten. Etherische olie kan therapeutisch gebruikt worden of toegevoegd worden aan massage olie

 • Hoe komt het dat de Toba winkels zo lekker ruiken?

  Leuk dat je het vraagt!

  De winkels liggen vol met zelfgemaakte producten, kruiden, wierrook en etherische oliën. Deze mengeling geeft een zeer aangename en rustgevende geur. Geniet ervan!