Hoe het begon

Ik ben Hilde Cieters, oprichter van Toba. Ik behaalde mijn diploma Farmaceutische Wetenschappen aan de universiteit Gent waarna ik begon te werken als klassieke apotheker. Tijdens mijn studie was ik reeds geïntrigeerd door kruidengeneeskunde als aanvulling of alternatief voor de klassieke geneeskunde, en ik merkte tijdens mijn jaren in de klassieke farmacie dat het aanbod aan natuurlijke producten in de jaren 90 in België zeer beperkt was. Gestuwd door mijn interesse en passie begon ik met een kleinschalige productie van mijn eigen Toba producten. Ik besloot deze producten te maken enkel met natuurlijke en krachtige ingrediënten en te laten certificiëren.
Na overweldigend positieve feedback van de eerste klanten op de goede werking van deze producten, besloot ik in 1999 mijn job als klassieke apotheker op te zeggen en mijn droom te realiseren: het oprichten van mijn eigen winkels die zich volledig focussen op een holistisch welzijn en vitaal mens-beeld.

Toba gelooft in een holistische benadering van gezondheid

De droom van Toba is om mensen mentaal en fysiek te helpen door middel van natuurlijke middelen. Daarom verkoopt Toba 100% natuurlijke en gecertificieerde fytotherapeutische producten ter bevordering van de lichaam en geest. Omdat iedereen innerlijk straalt als we er goed uitzien, besloot Toba om ook ambachtelijke juwelen met halfedelstenen aan haar assortiment toe te voegen, iets wat vandaag niet meer weg te denken valt uit het aanbod. Om het holistische concept van "een gezonde geest in een gezond lichaam" te vervolledigen, verkoopt Toba ook interessante boeken op het gebied van spiritualiteit, voeding en lifestyle ter bevordering van inspiratie en persoonlijke groei.

Toba Gent en Antwerpen

Om haar klanten zo optimaal mogelijk te bedienen, koos Toba resoluut voor verschillende centrumlocaties. Zo werd Toba Gent in 2002 opgericht in de Vlaanderenstraat en Toba Antwerpen in 2003 in De Suikerrui. Hoewel beide winkels hetzelfde kwaliteitsvolle assortiment aanbieden, hebben ze een andere beleving en ziel door de verschillende inrichting. "Deze winkel is mijn rustpunt in de drukke stad" is een vaakgemaakte en deugddoende opmerking van onze klanten.

We hopen je snel in één van onze winkels te zien!